Laserontharing is een populaire methode geworden voor mensen die op zoek zijn naar langdurige vermindering van ongewenste haargroei, maar is laserontharing definitief? Het is vaak een effectieve behandeling maar werkt het permanent?
In deze blog ontkracht ik enkele mythes over definitieve ontharing en laserontharing.
1. Mythe: Laserontharing = Definitieve ontharing
Veel mensen denken dat laserontharing definitieve ontharing betekent, waarbij het haar voor altijd verdwijnt na een paar sessies.
De realiteit is echter dat laserontharing gericht is op permanente haarreductie, wat betekent dat het haar aanzienlijk wordt verminderd, maar niet altijd volledig verdwijnt.
Sommige haartjes blijven in rustfase, waardoor je geen zichtbare haren meer zal hebben. Het kan dus wel zijn dat er enkele haren in het lichaam blijven zitten die onzichtbaar zijn, maar nooit tot aan de oppervlakte komen.
2. De Haargroeicyclus
Laserontharing is het meest effectief wanneer het haar zich in de actieve groeifase (anagene fase) bevindt. Aangezien niet alle haren tegelijkertijd in deze fase zijn, zijn herhaalde sessies nodig om alle haarzakjes tijdens hun actieve groeicyclus te behandelen. Gemiddeld 8 behandelingen is nodig.
Sommige haarzakjes kunnen in een rustfase zitten tijdens de behandeling, wat de definitieve ontharing bemoeilijkt.
3. Hormonale Veranderingen en Nieuwe Haargroei
Hormonale veranderingen, zoals die tijdens zwangerschap of menopauze, kunnen de haargroei beïnvloeden en leiden tot nieuwe haargroei. Dit kan betekenen dat er na verloop van tijd enkele nieuwe haren verschijnen, zelfs na een volledige reeks laserontharingssessies. Belangrijk is te weten dat 1 of soms 2 onderhoudsbeurten dan aan te raden zijn om de resterende haren weg te krijgen.
4. Onderhoudsbehandelingen
Om langdurige resultaten te behouden, kan het nodig zijn om periodieke onderhoudsbehandelingen te ondergaan. Dit hangt af van individuele factoren zoals genetica, hormonale veranderingen en levensstijl. Bij sommige mensen zijn deze onderhoudsbeurten niet nodig.
Na een zwangerschap is het wel aan te raden om minstens 1 keer op onderhoud te komen.
Wil je zeker haarvrij zijn, raden wij aan om 1 keer per jaar voor een onderhoudsbeurt te komen.
5. Individuele Verschillen
De mate van haarreductie verschilt van persoon tot persoon. Factoren zoals haartype, huidskleur, en de reactie van het lichaam op de behandeling spelen allemaal een rol in de resultaten.
Conclusie:
Hoewel laserontharing een effectieve en langdurige methode is om ongewenste haargroei te verminderen, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Toch biedt laserontharing veel voordelen en kan het een waardevolle oplossing zijn voor mensen die streven naar een langdurige vermindering van ongewenst haar.
Comments